Verktyg

KÖPINFORMATION

BESTÄLL DIN HORI HORI NU!

Just nu finns både opolerade och polerade blad samt fodral i alla färger i lager och kan beställas i vår webbshop.

Hållbart tillverkat av oss! Alla material och processer framställt i Sverige.

Pris: Kniv + fodral 1280 kr + 80 kr frakt.
Vi levererar till ditt närmaste DHL-ombud.

Opolerat knivblad

Polerat knivblad

Fodral i färgerna grönt, natur, rött, mörkbrunt.

Vår Hori Hori går att få i polerat eller opolerat utförande.
Den opolerade varianten har färgerna kvar efter värmebehandlingsprocessen (anlöpning). Sandpartiklarna i jorden kommer ge bladet en naturlig polering. Färgerna kommer med tiden att mattas av och ge bladet en vacker patina i mjukt stålgrå nyans. OBS! Handtagen skiftar i utseende beroende på vilken del av trädet som biten kommer ifrån. Alla handtag är i ask.

Mått på kniv: 32 cm längd, 4 cm bredd. 3 mm tjocklek.

Fodralet kommer i fyra färger och går att hänga i bältet så att du alltid vet var din Hori Hori är.


Vi tillverkar hållbara och högkvalitativa handverktyg för professionell småskalig odling, stadsodling och hemträdgårdar.

Hori Hori är ett traditionellt verktyg som länge använts i Japan för att bland annat skörda vilda växter i berg och skog. Namnet Hori Hori är japanska och betyder “att gräva”. Hori Hori står även för ljudet som uppstår när man gräver i jord. Vi har tillverkat en svensk variant och kombinerat kvalitet med design och ergonomi för användning i odling, trädgård och på skogsturen. Ett kraftfullt verktyg som gör arbetet i odling och trädgård lättare och roligare!

Med sitt välvda blad är Hori Hori en kombination av spade, kniv, såg och måttstock. Med en Hori Hori-kniv kan du gräva, rensa ogräs, plantera plantor och lök, luckra bäddar, mäta planteringsdjup och avstånd, spånta stickor. Med den sågtandade sidan kan du bland annat rensa bort kraftigare rotogräs, dela perenner och skörda grönsaker. Hori Hori-kniven passar också perfekt till att göra mindre men viktiga moment som att dra en sårad, öppna en jordpåse, skära av ett rep eller ta bort en maskros.

Återvunnet rostfritt knivstål 12C27 från Alleima, handtag av finaste ask tillverkat i Järna oljade med svensk linolja, fodral i vegetabiliskt garvat svenskt läder från Tärnsjö. Hela produktionen i Sverige.

Vi vill arbeta för en mer hållbar värld. Därför har vi valt material och processer som är så skonsamma mot naturen som möjligt. Men hållbarhet handlar också om människor. Vi vill vara säkra på att människorna i produktionen har fått skäligt betalt och att de arbetar under schyssta arbetsförhållanden. För oss har det från början varit självklart att välja bara svensksproducerade material och processer. Genom att samarbeta med verkstäder i närheten av oss kan vi säkerställa att hållbarhet, både social och ekologisk, uppnås.

Slipning, polering, oljning och montering av knivblad och handtag gör vi själva i egna lokaler i Mellösaverken, Mellösa i Flens kommun. 

English

A Swedish Hori Hori knife made with Swedish recycled knife steel from Sandvik, handle made of beautiful ash, Swedish vegetable tanned leather sheath. Dig, cut, plant, harvest, weed, you name it! Every detail of the process made in Sweden! So happy to introduce this to the world. More info soon.

We manufacture sustainable and high quality hand tools for small-scale farming, urban farms and gardens.

Skrivet om vår Hori Hori:
www.ekuriren.se/nyheter/saknade-tradgardsverktyg-uppfann-ett-eget/

https://ihubssweden.se/article/lyft-for-tradgard-nar-svenskt-stal-moter-japansk-inspiration/

Tidningen Möt Sandvik, sida 8

Jernkontoret  – Svenskt stål och japansk tradition i kraftfull kombination

Utvecklingen av vår verktygsproduktion stöttas med medel från LEADER Södermanland och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.